Home/Actueel/Bedrijfsbezoek Harold Zoet

Gedeputeerde Harold Zoet bespreekt kansen en innovaties in de kalverhouderij

Donderdag 20 juli bracht Harold Zoet, gedeputeerde van Landbouw en Natuur van de provincie Gelderland, een bezoek aan ons familiebedrijf. Tijdens zijn bezoek werden belangrijke kansen, trends en innovaties in de kalverhouderij besproken. Ook stond een bezoek aan Kalverhouderij Prinsenhoeve op het programma, een innovatieve kalverhouderij waar de nieuwste technieken worden toegepast.

Het bezoek aan onze productielocatie in Barneveld begon met een hartelijke ontvangst, waar Harold Zoet samen met Leo Blanken, adviseur Landbouw van Provincie Gelderland, en Wim Brouwer, voorzitter van LTO Noord Gelderse Vallei, konden genieten van ons lokale kalfsvlees. We hebben ons bedrijf met enthousiasme en passie voor de kalversector gepresenteerd. Er werden verschillende onderwerpen besproken, waaronder de huidige trends en ontwikkelingen binnen de sector, de mogelijkheden en perspectieven voor de kalverhouderij zowel nationaal als internationaal, en de ontwikkeling van innovaties in de kalversector.

We vervolgden het bezoek met een rondleiding door de in aanbouw zijnde Kalverhouderij Prinsenhoeve in Nijkerk. Deze innovatieve stal wordt ontwikkeld met oog voor dierenwelzijn en volgens de nieuwste stand der technieken. Als zichtlocatie biedt de stal bezoekers de mogelijkheid om vanuit de bezoekersruimte naar de kalveren te kijken. Een belangrijk kenmerk van de stal is het emissiereducerende Calf Clean System. Dit innovatieve systeem richt zich op het voorkomen en verminderen van emissies bij de bron, door het scheiden van mest en urine. Het resultaat is een aanzienlijke reductie van ammoniak, geur en methaan. Daarnaast stellen we hoge eisen op het gebied van brandveiligheid en wordt de stal energiepositief gebouwd.

Gedeputeerde Harold Zoet benadrukte na afloop van het bezoek het belang van dergelijke bedrijven en innovatieve initiatieven in de kalverhouderij. Hij zag hierin niet alleen kansen voor de provincie Gelderland, maar ook een positieve bijdrage aan het verduurzamen van de agrarische sector als geheel.

Het bezoek van gedeputeerde Harold Zoet heeft de aandacht gevestigd op de ontwikkelingen en kansen in de kalverhouderij. Het toont aan dat de sector volop bezig is met innovatie en verduurzaming, wat perspectieven biedt voor een toekomstbestendige kalverhouderij.

Volg hier de nieuwbouw van Kalverhouderij Prinsenhoeve. Wekelijks plaatsen we nieuwe foto’s en updates.