Home/Actueel/Open dag

Barneveld, 22 september 2023

Ontdek Kalverhouderij Prinsenhoeve tijdens de open dag

G. van Beek en Zn. opent met trots de deuren van Kalverhouderij Prinsenhoeve tijdens de open dag op D.V. zaterdag 23 september 2023. Kalverhouderij Prinsenhoeve is een innovatieve en duurzame kalverstal die mogelijkheden biedt voor het testen en optimaliseren van innovaties. Hiermee blijft het bedrijf zich inzetten voor een toekomstbestendige kalverhouderij.

Het innovatieve familiebedrijf uit Barneveld heeft meer dan 45 jaar ervaring in de kalversector. Door hun wereldwijde inzet hebben ze talloze innovaties gecreëerd voor het welzijn en de gezondheid van kalveren. Na maanden van toewijding en hard werken, is het moment daar om met trots de nieuwe stal te presenteren aan het publiek. U bent van harte uitgenodigd voor de open dag.

Details van de open dag:

  • Datum en tijd: Zaterdag 23 september 2023 van 11.00 tot 18.00 uur
  • Officiële opening: 12.00 uur door dhr. Harold Zoet, gedeputeerde van provincie Gelderland
  • Locatie: Prinsenweg 24, 3862 PW Nijkerk

Kalverhouderij Prinsenhoeve is een unieke plek om kennis te maken met de kalverhouderij. Tijdens het bezoek aan de kalverhouderij krijgt u de gelegenheid om te ontdekken hoe een moderne kalverstal op een diervriendelijke wijze is ingericht. De locatie beschikt over een bezoekersruimte waar bezoekers vanachter het glas zicht hebben op de vijf afdelingen van de kalverstal.

De stal is voorzien van duurzame maatregelen. Een belangrijk kenmerk is het emissiereducerende Calf Clean System. Dit innovatieve stalsysteem richt zich op het voorkomen en verminderen van schadelijke stoffen, zoals ammoniak, geur en methaan, door het scheiden van mest en urine. Het geavanceerde dashboard biedt inzicht in reductiecijfers van schadelijke stoffen, energie, leeftijd kalveren, voeropname, mestschuiven. Met behulp van sensoren in de stal worden realtime gegevens verzameld en geanalyseerd in een dashboard. Het dak van de stal is voorzien van zonnepanelen en een windturbine voor het opwekken van duurzame energie. De energie wordt opgeslagen in een accuopslag-systeem, zodat er ’s nachts ook voldoende beschikbaar is. Bovendien maakt de stal gebruik van een warmtepomp om de vloer te koelen en het water voor de kalveren te verwarmen. Dit draagt bij aan een energiezuinige en CO2- neutrale bedrijfsvoering.

De stal is met het oog op dierenwelzijn ontworpen en bestaat uit vijf gescheiden afdelingen, ook wel bekend als gecompartimenteerde stal. Deze aanpak biedt de mogelijkheid om de afdelingen gescheiden van elkaar aan te sturen. Om het comfort van de kalveren verder te verbeteren worden de kalveren gehouden op een roostervloer met een welzijnsvriendelijke rubberen toplaag. Het rubber voelt zacht en warm aan voor de kalveren en biedt meer steun en grip. Dit zorgt ervoor dat de kalveren comfortabel kunnen liggen, beter kunnen rusten en zelfs speelgedrag kunnen vertonen. De stal is voorzien van indirecte luchtinlaat en een koelsysteem om het welzijn van de kalveren te waarborgen. Hiermee wordt verse en gekoelde lucht van buitenaf in de stal gebracht, wat de luchtkwaliteit en ventilatie verbetert en bijdraagt aan een gezondere en comfortabelere omgeving voor de kalveren.

Naast het streven naar duurzaamheid en dierenwelzijn heeft het bedrijf ook hoge eisen gesteld aan de brandveiligheid om de bescherming van de kalveren te waarborgen. Er zijn diverse veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd, waaronder een geavanceerd branddetectiesysteem, brandwerende kozijnen, deuren en wanden, en een overgedimensioneerde staalconstructie tussen de verschillende afdelingen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer te weten komen over Kalverhouderij Prinsenhoeve? Kom dan langs tijdens de open dag op zaterdag 23 september 2023!